Seuranmestaruus Inarilla 30.6. – 1.7.2018

Seuran mestaruus 2018 ratkaistiin nyt ensikertaa keskikesällä syksyn sijaan. Kisa oli kaksi päiväinen ja yöttömän yön läpikin sai uistella. Saalis odotukset olivat korkealla, olihan tämä aika uistelijoiden mielestä parasta kalastusaikaa. Kisaan ilmoittautui 17 venekuntaa.

Kisa alkoi lauantaina klo 12, sää oli pilvinen ja navakka luoteistuuli puhalteli kylmästi. Osa veneistä jäikin rannalle odottelemaan tuulen tyyntymistä, joka myös pian heikkeni. Ensimmäinen taimen nousi veneeseen klo 13.30, joka oli myös voittokala. Klo 17 mennessä oli jo 4 kalaa veneissä. Illalla sää selkeni, aurinko tuli näkyviin ja tuuli lähes tyyntyi koilliseen. Vielä 2 kalaa saatiin illalla, viimeinen klo 21.20.

Sunnuntain vastainen yö oli kaunis ja aurinkoinen. Aamusta lämpökin alkoi nousta kesäisiin lukemiin. Todella upea keli uistella Inarilla, mutta punalihainen oli sulkenut suunsa. Vain yksi nieriä erehtyi koukkuun juuri ennen kisan loppumista klo 15.30. Saalisilmoituksia oli tullut 7 kpl, mutta vain 5 tuotiin punnittavaksi, 3 taimenta, 1 rautu ja 1 harmaanieriä. Venekunnilta tuli myös huolestuttavia tietoja järveltä, 10 haukea oli saatu uistelemalla eli 2 kertaa enemmän kuin punalihaisia.

Tulokset:

1. Antti Mustonen ja Pauli Mikkonen 2,080 kg
  2. Mika Hindström, Tarmo Parviainen ja Nappi Korhonen 1,270 kg
  3. Jan-Erik, Ruska ja Jessica Tanhua 1,170 kg
  4. Susanna ja Risto Kukkala 1,120 kg
  5. Jari ja Sirpa Korhonen 0,770 kg

Kiitämme kisoihin palkintoja lahjoittaneita: Suutari-Seppo, Extra Piste ja Paavo Nevalainen